Stekt ris med skinke og grønnsaker


Hei.

I går lagde jeg stekt ris til middag. Det er kjempegodt, og dette er den beste versjonen jeg har smakt. Til og med bedre enn det jeg har smakt på restaurrant tidligere.
Det smaker mye bedre enn det ser ut på bildene.





Ingredienser: 

Ris
2 egg
Wok-mix (velg de grønnsakene du liker. Jeg brukte en ferdig wox-mix med gulrot, brokkoli, sukkererrter, purreløk, paprika)
Skinke
Soyasaus

Fremgangsmåte: 

Du koker risen og setter den til siden slik at den kan bli litt avkjølt. Om den er for varm kan retten bli litt veskete, så lurt å helle risen i et dørslag å sile ut vannet.
Så steker du grønnsakene og skinken noen minutter i en varm stekepanne og heller på risen, og steker noen minutter til. Så lager du en grop midt i stekepanna og tar litt smør der og heller i to vispede egg, la egget stivne litt før du rører de sammen med resten av retten. Til slutt kan du helle på litt soyasaus eller annen saus.

Voila! Retten tar bare rundt 10 minutter å lage og er så supergod!

- Viveka Winther

Comments

  1. Ser kjempegodt ut :D Syns jo det er godt ute på restaurant, men får kanskje prøve denne en dag da, siden du mener den er bedre :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, va skikkelkig godt altså ^^ Måtte lage resta til frokost i dag :D

      Delete

Post a Comment