Hei. Her om dagen lagde jeg en av mine favorittretter gjennom tidene. Nemlig stekte nudler med grønnsaker og ved dette tilfellet, svinestrimler som kjøtt. Wok med et enklere ord. Ved tidligere anledninger har jeg bare bruke soyasaus fra vanlig butikk (Kikoman), hoisinsaus og slike typer. Har liksom aldri funnet helt ut av smaken man får på de servert på mange kinarestauranter. Hadde så lyst å finne ut av hvordan man lager det selv så jeg spurte en bekjent av meg som er kokk og veldig god spesielt på asiatisk mat og han hjalp meg med å si hva jeg måtte bruke og sånt. Derfor dro jeg på en utenlandsk butikk og kjøpte med meg nudler og diverse sauser. Resultatet ble nær perfekt. Nesten samme smak som de man får servert på Kinarestaurant, ble så fornøyd at jeg bare må dele her. Håper den frister og du får lyst å prøve ^^
Den er veldig enkel å lage når man først har de rette ingrediensene.
Ingredienser:
1 pk kinesiske nudler (400 g)
Ca 2 spiseskjeer sesamolje
Ca 2 spiseskjeer Mushroom soyasaus
Ca 2 spiseskjeer Østerssaus
Ca 3 spiseskjeer Sweet soyasaus
Valgfritt kjøtt, her har jeg brukt svinestrimler
Valgfrie grønnsaker, her har jeg brukt ferdig Wokmix
Fremgangsmåte:
Kok nudlene som pakkens anvisning sier. Jeg kokte de i 3 minutter. Hell av i en sil og skyld med kaldt vann og la de stå å tørke av mens du gjør resten. Stek kjøtt og grønnsaker i en stekepanne for seg selv (gjør dette mest pga plass, for å ikke ha for mye i en stekepanne). Bland sammen sausene i to forskjellige skåler og bland det i ene skålen over kjøtt og grønnsaker og andre over nudlene. Stek nudlene på høy varme i ca 5 minutter, ha så sausen over og bland nudlene godt inn i den før du steker videre noen minutter til. Jeg liker at de er sånn halvharde. Smak underveis til ønsket konsistens og smak. Ha evt litt ekstra av sausene oppi.
Dander på fat og tada! NYYYT! :D
Her er forresten bilde av sausene og nudlene jeg har brukt. Det finnes mange forskjellige merker så må ikke være akkurat disse :)
- Viveka Winther
Comments
Ja, sånn rett man får servert på kinarestaurant er godt ^^ Og din så også veldig god ut. Jeg har ikke akkurat prøvd å lage noe selv som ligner på det man får på kinarestaurant siden det har vært uklart for meg og hva man egentlig bruker av sauser og hvordan man får nudlene ordentlig stekt. Syns liksom ikke nudlene blir noe sånn sprø eller gode som de man får ute. Men har lagd en del wok hjemme, men er alltid noe med woken jeg er misfornøyd med så jeg lager det nesten aldri lengre. Men dette må jeg prøve en gang ^^
ReplyDeleteJa sant, har lurt veldig på ka de bruke for å få det så godt, så veldig glad æ fant ut noe tilnærma likt no :D en ting som e viktig e selve nudlan. Æ kjøpte to forskjellige typa og prøvde den ene først og da ble smaken bra, men ikke konsistensen for de ble så myk og seig, men når æ prøvde med de nudlan som på bildet så ble de helt perfekt ^^ så vil anbefale å kjøpe akkurat de som vist på bildet, eller noe tilsvarende ^^ I tillegg e det viktig å skylle de i kaldt vann og la de tørke litt og så steke de på høy varme lenge nok. Bare å smake underveis om konsistensen blir bra :)
Delete