Hei. I dag lagde jeg meg rødbetepasta til middag. Synes den ser stilig ut og den var også god ^^
Fremgangsmåten var egentlig veldig enkel. Bakte rødbeter og hvitløksfedd i ovnen i ca en time. Skjærte opp rødbetene i biter og tok de, hvitløken, creme fraiche, spinat og parmesan i blenderen og blendet til en rødbetepesto. Kokte spaghetti og blandet rødbettepestoen med den. Hadde på litt mer parmesan og spinat samt krydder. Done!
- Viveka Winther
Den så veldig god ut, og likte fargen ^^ Har du oppskrift på den? Kunne tenkt meg å prøve den, kanskje jeg blir overrasket, selvom jeg egentlig ikke er så glad i rødbeter xD
ReplyDeleteTakk ^^ Den va god :D
DeleteRødbetepasta 🍝🩷
Bakte rødbete og hvitløk i ovnen i ca en time på 225 grader (tok olje på og pakka de inn i aluminiumsfolie.)
Lot betene avkjøles og skrella og skar de opp i bita og hadde de, hvitløken, spinat, creme fraiche og parmesan i blenderen. Blenda til en rødbetepesto. Kokte spaghetti og blanda med rødbetepestoen og krydra. Hadde mer parmesan og spinat på til slutt 😄 Æ lot også noen av rødbetebitan være i bita og hadde de oppi også, men om man ikke e glad i det så e det kanskje bedre å ha alt som pesto 😄
Eeh, innså at æ egentlig kommenterte omtrent det samme som æ hadde skrevet i innlegget xD
DeleteMen når det gjeld mengda på ting så tok æ det bare på slump alt sammen. Kokte altfor mye spaghetti som vanlig xD så brukte bare noe av den (sikkert rundt 100-200 gram). Creme fraiche brukte æ vel ca 2-3 toppa spiseskjee av, 1 hvitløksfedd, 2 rødbete, og noen nevaa parmesan og spinat, og mer oppå til slutt da 😄
Haha, jaa. Var hovedsakelig mengdene jeg lurte på når jeg spurte etter oppskrift så xD Haha. Har du funnet på den selv, eller er du blitt inspirert av noe? xD Trodde kanskje du hadde fulgt en oppskrift.
DeleteJa, skjønte det etterpå xD haha.
DeleteMen æ så en oppskrift på rødbetepesto, også hadde æ spaghetti tilgjengelig så da tenkte æ at æ kunne blande de sammen ^^